SayımatiK MATEMATİK SETİ
Sayımatik eğitim seti, eva panel üzerine açılan 63 yuva ve bu yuvalara takılıp çıkarılabilen 56 adet rakam, şekil ve matematik işaretleri bloğundan oluşmaktadır. Sayımatik eğitim seti panelinin en üst kısmında ise 7 adet boş bırakılmış yuva bulunmaktadır. Bu yuvalar, matematiksel etkinlikler için kullanılacaktır.
Sayımatik eğitim seti, 1. sınıf öğretmen ve öğrencilerinin matematik derslerinde kullanacakları farklı bir eğitim materyalidir. Bu set öğrencilere, 1’den 20’ye kadar olan sayıları, 10’a kadar olan sayılara karşılık gelen çoklukları, geometrik şekilleri (kare, üçgen, dikdörtgen, daire ve altıgen) ve matematik işaretlerini kavramada büyük fayda sağlayacaktır. Panel üzerinde bulunan 7 adet boş yuva, öğrenilen sayılarla bolca işlem yapmalarına imkân verecek böylece kavrama üst düzeye ulaşacaktır. Ayrıca 1’den 10’a kadar olan sayılara karşılık gelen hayvan şeklindeki görseller öğrencilerin daha keyifli çalışmasını sağlayacaktır.
Sayımatik eğitim seti, dört işlem becerilerinin geliştirilmesinde, geometrik şekillerin kavratılması ve kenar köşe gibi özelliklerinin somut olarak gösterilmesinde, sayıları büyükten küçüğe ve küçükten büyüğe sıralamada, sayı ve çokluklar arasındaki azlık-çokluk ilişkilerinin öğretilmesinde, matematik işaret ve sembollerinin etkin olarak kullanılmasında önemli bir eğitim materyaldir.
Sayımatik eğitim seti, panel üzerine yerleştirilen rakamlar ve görseller sayesinde kullanım kolaylığı sağlar. Öğrenciler, bir kutu veya torbada karışık halde değil panelde sıralı bir şekilde duran rakamları kolayca bulup kullanma ve kullandıktan sonra yerine yerleştirme sırasında kargaşa yaşamazlar. Ayrıca rakamların panelde sıralı olması her defasında rakamın yerini görüp sıralı olarak öğrenmelerini de kolaylaştırır. Kullanılan malzeme sebebiyle esnek ve hafiftir. Bu sebeple öğrencilerin çantalarında kolaylıkla taşımalarına, sınıfta ve evde pratik bir şekilde kullanmalarına yardımcı olacaktır.
Alternatif Etkinlikler:
* Sayıya karşılık gelen çokluğun görselini eşleştirme etkinliği yaptırılabilir.
* Görseldeki çokluğa karşılık gelen sayı buldurulabilir.
* Sayıları sıraya göre yerine yerleştirme etkinlikleri yaptırılabilir.
* Hayvan görselleri ile oluşturulan çokluklarla azlık- çokluk etkinliği yaptırılabilir.
* Rastgele seçilen sayılar arasına büyüktür (>) veya küçüktür (<) işareti konularak oyunlar oynatılabilir.
* Sıraya göre yerleştirilen sayılarda boş bırakılan sayıyı bulma ve buna karşılık gelen çokluğu gösterme çalışmaları yaptırılabilir.
* Geometrik şekillerin kenar ve köşe sayıları rakamlarla eşleştirilebilir.
* Geometrik şekillerin kenar ve köşe sayıları azlık-çokluk yönünden karşılaştırılabilir